Parkinsoncafe swingend geopend!

Ger Vos maakt het feest compleet

Ger Vos maakt het feest compleet

Saturday afternoon the 3rd of October, Parkinson’sCafé Voorne Putten was opened by the major of Hellevoetsluis: Milène Junius, in company of director Stephanie van Vliet of the Parkinson’s association. The Parkinson’s café Voorne Putten is a joint iniative by Leonie van Balen, who has 45 years of experience with Parkinson’s disease. Together with the Parknet Physiotherapists Christine van Amstel and Anke Weijers.

Swingen met Christine

Swingen met Christine

They did their best to show The Parkinson’s Café to a wide audience. And it worked!

ij hebben hun best gedaan om het Parkinsoncafe Voorne Putten bij een breed publiek bekend te maken. Het is gelukt. De opkomst was groot. De gezichten lieten zien dat de mensen genoten. De burgemeester juicht de komst toe.

Burgemeester Milène Junius in gesprek met Jan van Balen

Burgemeester Milène Junius in gesprek met Jan van Balen

Ger Vos verzorgde tijdens het Parkinsoncafé een spetterend optreden voor de gasten.

IMG_2352 Ger Vos liet iedereen genieten.

Hij woont ook op Voorne Putten, in Brielle en geeft optredens over heel de wereld. 30 november a.s. geeft hij een groot concert in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, waarvoor 500 eenzame ouderen in deze regio gratis worden uitgenodigd. Ze worden in het nieuwe Luxor ontvangen, begeleid, voorzien van een hapje en drankje, kortom helemaal verzorgd.

In het Parkinsoncafé hoeft niemand uit te leggen wat hij of zij mankeert. Samen gewoon het beste uit het leven halen. Zij willen het café lichtvoetig en laagdrempelig houden. Volgend jaar verzorgt Leonie van Balen o.a. een presentatie PGB en Mantelzorg. Met de decentralisatie is het verspreiden van die kennis heel belangrijk. Er zijn in Nederland hele mooie mogelijkheden, maar je moet ze wel weten.

 

Het wordt een veelzijdig Parkinsoncafé. Christine van Amstel houdt volgend jaar bijvoorbeeld een schilderworkshop met als thema “De hersenen als bron van creativiteit”.

 

Anke Weijers laat in een presentatie zien hoe de parknet fysiotherapeuten middels cues,( trucjes ) samen met de patiënt onderzoeken, welk trucje voor die patiënt verbetering geeft in het bewegingsmechanisme.

 

Volgend jaar zal het Parkinsoncafe Voorne Putten 2-maandelijks, voor het eerst op 16 januari 2016, op verschillende locaties op het eiland plaatsvinden.

Informatie over data en locaties vindt u op www.parkinsoncafevoorneputten.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *