Parkinson niet erfelijk, maar genen worden wel doorgegeven.

Lieve mensen,

De ziekte van Parkinson, hoe ga je ermee om. Het is een sluipende ziekte.
Als de neuroloog de ziekte vaststelt, zijn al 70 % van de zwarte hersencellen afgestorven.

Nadat ik de ziekte van Parkinson 20 jaren bij mijn schoonmoeder had meegemaakt en bijna het zelfde aantal jaren bij mijn man, ben ik op zoek gegaan met de gedachte: Hoe kan ik onze kinderen en kleinkinderen beschermen tegen deze sluipende ziekte.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de ziekte van Parkinson niet erfelijk is, maar dat de genen om de ziekte te ontwikkelen wel wordt doorgegeven aan het nageslacht. Het hangt dan van de voeding en lifestyle af, of de ziekte ontwikkeld wordt of niet.

Het zijn 2 zaken waar we zelf veel aan kunnen doen.

Voeding is een belangrijk aspect. Aanpassing van het voedingspatroon heeft al vele verbeteringen opgeleverd. Daarom is een juist voedingspatroon van essentieel belang.

In het volgende blog zal ik onderstaande studie nader toelichten, hoe onze hersencellen kunnen worden beschermd.

Vragen en opmerkingen zie ik graag van u tegemoet via de email op de contactpagina.

Hartelijke groet en vier het leven.

 

  1 comment for “Parkinson niet erfelijk, maar genen worden wel doorgegeven.

  1. Wednesday April 6th, 2016 at 10:59 AM

    Ik wordt nieuwsgierig , wat moet ik eten om positief resultaat te verkrijgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *